Egy hormonspray nőiesen érzékennyé teszi a férfiakat
Forrás : Világtudomány.hu
Címkék :
Sok nő álma teljesülhet, ha a mostani kísérleti eredmények hosszabb távon igazolódnak: egy kutatók által tesztelt hormonspray érzékenyebbé tette a férfiakat. Az oxitocin nevű hormonról van szó, amelynek a jelentése gyors szülés, az agyalapi mirigy hátulsó lebenyében tárolódó, a hipotalamuszból érkező hormon.
Egy hormonspray nőiesen érzékennyé teszi a férfiakat

Az agyban termelődő oxitocin csökkenti a fájdalomérzetet. Az anyai hormon felkészíti a magzati agyat a szülésre, segíti az anyai kötődést. Fokozza a bizalmat és csökkenti a félelemérzetet. A férfiaknál az oxitocin hatását némileg ellensúlyozza a tesztoszteron. Szerelmes embereknek az átlagnál magasabb az oxitocin-szintje, és a jelek szerint alkalmas arra is, hogy javítsa a szociális kapcsolatteremtő képességet.

Nem kell tehát mást tenni, mint néhányszor ráspriccelni egy macsóra, akiből érző, sőt empatikus férfi válik, legalábbis addig, amíg a spray hatása tart. Ezt a bonni egyetem és a Cambridge-ben lévő Babraham intézet lévő kutatóinak tanulmánya állítja. A kutatók 48 egészséges férfit vontak be a kísérletbe, amelynek során síró kisgyerekek és egy gyászoló férfi képeit mutatták nekik.

Azok, akik oxitocint kaptak, sokkal érzékenyebben reagáltak a fotókra, mint a placebóval kezelt kontrollcsoport, mondta

Endlich Beistand, wenn man ihn braucht: Hier bei einen traurigen Film im Kino

René Hurlemann a bonni egyetem pszichiátriai klinikájának munkatársa. Az oxitocin-csoport úgy viselkedett, ahogy tipikusan a nők reagálnak hasonló helyzetben.

A német kutató szerint most először bizonyosodott be, hogy az érzelmi beleélő-képességet módosítani lehet oxitocinnal, és így lehetségessé válhat skizofrénia esetén is gyógyszerként való alkalmazása.

Forrás: weltonline,70%

Die Natur

20%

Die Gesellschaft

6%

Das Elternhaus

5%

Es gibt keinen Unterschied

1331 abgegebene Stimmen

 Journal of Neuroscience.

Kommentárok : 0

Még senki sem kommentálta a cikket. Legyen Ön az első!Szóljon hozzá Ön is!
Az Ön neve :
Kérem írja be a(z) 13+11 művelet eredményét ide :
Hozzászólása :