Játék és művészet matekórán?
Forrás : Világtudomány.hu
Címkék : Kutatók Éjszakája, matematika, oktatás,
Tanévnyitó konferenciát rendez a Kaposvári Egyetem a matematika és a természettudományok élményközpontú oktatásáról. Az eseményt előkészítő gyermekprogramot a budapesti Csodák Palotájában tartják, Reza Sarhangi amerikai matematika-professzor, a világ legnagyobb matematikai-művészeti közössége vezetőjének részvételével. A szervező ÉlményMűhely a Kutatók Éjszakájára is elhozza programjait.
Játék és művészet matekórán?

Játék és művészet matekórán?

Játék és művészet matekórán?

„Élményközpontú megközelítés és vizualitás a matematika és a természettudományok oktatásában” címmel rendez konferenciát a Kaposvári Egyetem augusztus 28-án, neves nemzetközi szakemberek részvételével. A találkozó a matematika- és a természettudományok élményközpontú oktatásának lehetőségeire, valamint a vizuális művészetek matematikai és természettudományos összefüggéseire hívja fel a figyelmet. A téma jelentőségére való tekintettel az eseményen olyan szaktekintélyekkel is találkozhatunk, mint például Reza Sarhangi (Towson University, USA), a világ legnagyobb matematikai-művészeti közössége vezetője, vagy Slavik Jablan, a vizuális matematika elnevezésű tudományterület egyik kidolgozója. A vendégek nem csak tevékenységük elméleti hátterébe, hanem gyakorlati összefüggéseibe is beavatják a konferencia résztvevőit, mégpedig speciális műhelyprogramok formájában.

„Nem titkolt célunk egymással aktív kapcsolatot tartó, művészeti-tudományos-oktatási alkotóközösségek létrehozatala, amelyekben a tanárok együtt dolgozhatnak tudósokkal, művészekkel, játékfejlesztőkkel, a szülőkkel és a gyerekekkel. Az első visszajelzésekből úgy tűnik, hogy óriási az érdeklődés a téma iránt. Ebben szerepe lehet annak is, hogy 2010-ben a hasonló szemléletet képviselő Bridges Világkonferencia már egyszer ellátogatott Magyarországra.” – mondták el az esemény szervezői: Dr. Stettner Eleonóra, a Kaposvári Egyetem tanszékvezetője és Fenyvesi Kristóf, a finnországi Jyväskyläi Egyetem kutatója, a Nemzetközi ÉlményMűhely Matematikai-művészeti Mozgalom vezetője.

A konferenciára érkező Reza Sarhangi matematika-professzor és Mojgan Lisar hollandiai művészetterapeuta, a kaposvári eseményt megelőző napon, augusztus 27-én a Csodák Palotájában tart művészeti-matematikai műhelyt gyerekeknek és családtagjaiknak. A délután 14 óra és 17 óra között zajló, előadással egybekötött foglalkozás témája hagyományos középkori perzsa mintázatok geometrikus szerkesztése és betekintés a művészetnek és matematikának a perzsa kultúrában kialakult különleges kapcsolatába, valamint a világ legnagyobb művészeti-matematikai találkozóinak, a Bridges konferenciáknak az eseményeibe.

A Nemzetközi ÉlményMűhely Matematikai-művészeti Mozgalom a szeptember 28-i Kutatók Éjszakáján ismét bemutatja szórakoztató, élményközpontú matematika programjait.

Forrás: Kutatók éjszakája
Kommentárok : 0

Még senki sem kommentálta a cikket. Legyen Ön az első!Szóljon hozzá Ön is!
Az Ön neve :
Kérem írja be a(z) 9+13 művelet eredményét ide :
Hozzászólása :